Akraamon toiminta – Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu Akraamon toimintaan, palvelujen sisältöön ja palvelupyynnön jättämiseen liittyviä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä Akraamon henkilöstöön sähköpostitse akraamo(at)akraamo.fi tai yhteydenottolomakkeella.

Akraamon toiminta

Keneen voin ottaa yhteyttä, jos mielessäni on palvelutarve? Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen akraamo(at)akraamo.fi tai ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Koordinaattorimme vastaavat viestiisi pääsääntöisesti kahden arkipäivän kuluessa.

Missä Akraamon toimipiste sijaitsee? Akraamon toiminnasta vastaa Oulun ammattikorkeakoulun luonnonvara-alan osasto. Akraamolaiset työskentelevät Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1), rakennuksen F-siivessä.

Onko Akraamon henkilöstö tavoitettavissa myös kesä- ja loma-aikoina? Akraamo toimii pääsääntöisesti opintojen ajoituksen mukaisesti. Kesällä palveluja on saatavilla rajoitetusti. Loma-aikojen toiminnasta tiedotetaan erikseen Ajankohtaista-sivulla. 

Voinko tilata jostakin Akraamon uutiskirjeen tai seurata muulla tavoin toimintaa? Ilmoitamme ajankohtaisista palveluista ja muusta toiminnasta Akraamon www-sivuilla sekä Facebookissa. Mikäli haluat saada tietoa Akraamon toiminnasta sähköpostitse, voit liittyä postituslistalle jättämällä meille yhteystietosi (akraamo(at)akraamo.fi). Lähetämme tietoa ajankohtaisista palveluista, koulutuksesta ja hankkeista muutamia kertoja vuodessa.  

Palvelujen sisältö ja toteutus

Mitä palvelu sisältää? Opiskelijatyönä toteutettavien palvelujen sisältö on kuvattu pääpiirteittäin kunkin palvelun kohdalla. Sisällöstä voidaan neuvotella myös tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa.

Onko palveluja saatavilla ympäri vuoden? Osa opiskelijatyönä toteutettavista palveluista on sidoksissa tiettyyn opintojaksoon ja sen ajoitukseen lukuvuoden aikana. Toteutamme palveluja myös yksittäisinä projekti- ja opinnäytetöinä, jolloin palvelu voi olla saatavilla sopimuksen mukaan milloin tahansa. 

Voinko saada opiskelijan työskentelemään apuna yritykseni arjessa? Kyllä voit. Voit tarjota opiskelijalle harjoittelupaikan, mikäli yrityksesi toimiala ja työtehtävät liittyvät Akraamon toimintaan. Välitämme tarvittaessa harjoittelupaikkatarjouksen myös eteenpäin Oulun ammattikorkeakoulun sisällä tai muihin oppilaitoksiin.

Paljonko palvelun tilaaminen Akraamosta maksaa? Palvelut hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Tiedot löytyvät palvelukuvauksista.

Palvelupyynnön jättäminen ja käsittely

Yritykseni toiminta ei liity palvelukeskuksen tuotannonaloihin (kotieläintuotanto, kasvinviljely, metsätuotanto, energia), mutta olen maaseutuyrittäjä. Voinko jättää palvelupyynnön, joka koskee koneurakointia/ maaseutumatkailua/ luonnontuotteita (esimerkiksi)? Kyllä voit. Pyyntösi saavuttua palvelukeskukseen selvitämme, onko toimeksianto toteutettavissa Akraamon opiskelijoiden tai henkilöstön toimesta ja tarvittaessa välitämme pyynnön eteenpäin Oulun ammattikorkeakoulun sisällä tai yhteistyökumppaneille.

Kuinka nopeasti saan vastauksen palvelupyyntööni? Pyrimme vastaamaan palvelupyyntöösi kahden arkipäivän kuluessa palvelupyynnön jättämisestä. Otamme yhteyttå ja kysymme tarvittaessa lisätietoja palvelutarpeestasi. Sen jälkeen selvitämme palvelun toteutusmahdollisuuksia. Kerromme palvelupyyntöprosessin etenemisestä ja palvelun toteuttamisesta pääsääntöisesti kahden viikon kuluessa.