Avoimia harjoittelu- tai työpaikkoja

 

Opiskelijakoordinaattorin tehtävä Ilmastonmuutos lukioihin! -hankkeessa

Haku edelleen päällä: opiskelijakoordinaattori Ilmastonmuutos lukioihin! -hankkeeseen

Ilmastonmuutos lukioihin! on Oulun kaupungin hanke, joka tarjoaa opiskelijakoordinaattori-tehtävää ilmastonmuutoksesta kiinnostuneelle amk-opiskelijalle.
 
Opiskelijakoordinaattorin tehtävä sisältää yhteensä 160 työtuntia (35€/h, sis. sivukulut) ajalle 10/2019 – 12/2020. Mahdolliset ruokailu-, majoitus- ja matkakulut korvataan erikseen. Työ alkaa heti. Viimeinen hakupäivä 25.11.2019.

Opiskelijakoordinaattorin tehtävät:
  • Rekrytoida Ilmastonmuutos lukioihin! -hankkeeseen amk-opiskelijoista 5-7 ilmastotutoria eri koulutusaloilta. Rekrytoinnissa hyödynnetään mainoskirjettä (ks. liite).
  • Osallistua lukio- ja korkeakouluopiskelijoista muodostettavaan Opiskelijaverkosto -toimintaan. 
  • Toimia yhteyshenkilönä hankkeen ja ilmastotutoreiden välillä.
  • Osallistua viiden ilmastopaneeli-lähipäivän suunnitteluun ja toteutukseen seuraavan vuoden aikana: Opiskelijakoordinaattori toimii fasilitaattorina tapahtumissa, tutustuu ennakkoon e-Delphoi-menetelmään ja toimii hanketyöntekijän tukena sen toteutuksessa lähipäivissä. Opiskelijakoordinaattorilla on myös mahdollisuus osallistua syksyllä 2020 järjestettävään opiskelijoiden vaikuttamisretkeen Etelä-Suomeen.
Opiskelijakoordinaattori perehdytetään tehtävään. Samalla arvioidaan mahdollisuus opintopisteiden kartuttamiseen omissa opinnoissa.
 
Lähetä hakemuksesi 25.11.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen paula.ratava@ouka.fi ja outi.virkkula@oamk.fi. Laita viestiin yhteystietosi, koulutusalasi sekä vapaamuotoinen hakemuksesi tehtävään.

Lue lisää


 

Maitotilalle etsitään harjoittelijaa tai työntekijää

Yhden robotin maitotila Pyhäjoella etsii harjoittelijaa tai työntekijää. Tilalle on tulossa laajennus 2020, jolloin asennetaan toinen robotti. Harjoittelijalle on mahdollista järjestää asuminen.

Ota yhteyttä: 
Tarja Kestilä
Puh: 0401793171 

Maataloustyöntekijä 2 robotin maitotilalle Siikajoelle

Tarvitsemme maataloustyöntekijää 2 robotin maitotilalle Siikajoelle. Työtehtäviin kuuluu erilaiset konetyöt; kasvinviljelytyöt, kyntö, äestys, kivien keruu, karjanlannan levitys ja säilörehun teossa erilaiset työt, niittomurskaus, laakasiilolla rehuntiivistys pyöräkoneella, säilörehun paalausta ja paalien ajoa kasaan. Lisäksi muita konetöitä kuten salaojien huuhtelut, vesakkomurskaajalla ojanlaitojen murskaustyö. 
Eläinten hoidossa tarvitsemme apua lähinnä eläinten siirtotyöhön, tarvittaessa appeen tekoon ja muihin avustaviin töihin eläinten hoidossa.
 
Ota yhteyttä: 
Hilja Raappana
Revonlahdentie 1166
92320 Siikajoki
hilja.raappana(at)omanetti.fi
Takalon tila
puh. 0400-299936

Harjoittelupaikka luomuemolehmätilalla

Alakedon luomutila Muhoksella tarjoaa harjoittelupaikkaa emolehmä- ja kasvinviljelytilalla. Harjoittelussa mahdollisuus monipuolisiin maatilan töihin eläinten ja kasvintuotannon parissa. Harjoittelun ajankohta, palkkaus, päivän pituus, työtehtävät, osa-aikaisuus, jne. on kaikki tarvittaessa soviteltavissa.

Ota yhteyttä Veli-Jaakko Keräseen puh. 0400-642094 

Katso videoita Alakedon tilalta: 

https://www.youtube.com/watch?v=a_EkroOmAG0

https://www.youtube.com/watch?v=AKkz47mcN0Q

https://www.youtube.com/watch?v=9YaF7HDEn8Y&t=1s


Moderni, kolmen robotin lypsykarjatila etsii harjoittelijaa

Haapavedellä kolmen lypsyrobotin maitotilalle haetaan kesäksi reipasta harjoittelijaa ensisijaisesti navetattatöihin. Pitkälle automatisoidulla tilalla on laajennettu viime kesänä kahdesta robotista kolmeen. Hiehot ovat uudessa kylmäpihatossa ja vasikat vasikkalassa, jota ollaan laajentamassa ja uudistamassa. Konekalustoon on myös panostettu. Palkkaus on sovittavissa harjoittelijan osaamisen mukaan. 

Ota yhteyttä: Mikko Myllykoski puh. 041 4338387 


Harjoittelu lypsytilalla Tervolassa

Tilalla on 140 nautaa, joista n. 75 lypsylehmiä, yksi astutussonni ja loput nuorkarjaa. Metsää 180 ha, peltoa tällä hetkellä 145 ha ja mahdollisesti vuokrataan lopettavalta yhteistyötilalta 85 ha lisää.

SPV tehty 28.2.2019 ja tilalla työskentelee yrittäjäparin lisäksi emännän vanhemmat. Käytössä on kaksi parsinavettaa, joissa putkilypsy. Pienempi navetta vetää 28 lypsävää, ja tämän navetan hoitaa tilanhoitajaksi palkattu "vanha emäntä". Päänavetta on tilakeskuksen yhteydessä, 56 lypsypaikkaa ja kaikki nuorkarja on isommalla navetalla. Päänavettaa hoitaa uusi viljelijäpariskunta yhdessä "vanhan isännän " kanssa. Navettojen välimatka on noin 10 kilometriä.

Tilalla erillisruokinta, väkirehun jakaa sivunavetalla ihminen ja päätilalla sukkularuokkija. Karkearehu jaetaan molemmilla navetoilla pienkuormaajalla, päänavetalla apemikseri ( uusi laitos, opetellaan käyttöä).

Nuorkarja ja umpilehmät ovat erillisessä kylmäpihatossa, kesäisin kaikki yli puolen vuoden ikäiset eläimet laiduntaa aina kun kelit sallii. 

Rehunteko hoituu perhosniittokoneella ja noukinvaunuilla. Lisäksi paalataan kuivikkeita ja mahdollisesti kesäsyöttöön tulevaa rehua.

Tilalla tällä hetkellä 2 traktoria (Valtra ja Case), mahdollisesti tulee toinen Case yhteistyötilalta. Rehuaumat poljetetaan kaivinkoneella.

Tilalla asuu viljelijäpariskunta ja "vielä vanhempi emäntä" eli mummo, kahdessa asuinrakennuksessa. Tilalla on mahdollista asua (2 huonetta ja wc yläkerrassa tyhjänä). Kyläkeskukseen (kauppaan) matkaa 10 km, rautatieasemalle 7 km, lähin toimiva bussipysäkki 5 km. Iso kaupungit; Kemi 45 km, Tornio 50 km ja Rovaniemi 70 km.

Marjo Forsell (ja Mäntyranta Juho)
Forsellintie 34 a, 95300 Tervola
Puh. 040 844 9752 Marjo
Puh. 045 31 89 196 Juho
                                                                                                                                                                   25.4.2019

Tyynelän tila Joutsenossa

Tyynelän tila Joutsenossa, Etelä-Karjalassa, tarjoaa kasvukaudelle 2019 maatalousharjoittelumahdollisuuden yhdelle maatilalta kotoisin olevalle agrologiopiskelijalle, jolla on perustaidot kasvinviljelystä ja mahdollisuus järjestää majoitus omatoimisesti. Tarjoamme erittäin mielenkiintoisen ja opettavan harjoittelujakson keskittyen monipuoliseen ekologiseen kasvinviljelyyn sekä maan kasvukunnon korjaamiseen.

Lisätietoja Tyynelän tilasta ja harjoittelumahdollisuudesta

www.tyynelantila.fi, isanta(at)tyynelantila.fi

  Juuso Joona, Maan viljelijä, Agronomi

 juuso.joona(at)tyynelantila.fi, +358 50 3609632

@Maan_viljelija

 Tyynelän tila, Joutseno

www.tyynelantila.fi

Pdf-ilmoitus


Nursery training possibility for students.

 

Here is some information.

The time period for the work is from beginning of April until end of September.
Minimum for three month.
The work is 5 days in every week from 7.00 - 16.40 and every other weekend. 
The wages is 900 Euro pr. month.
I have a place for eight students.

The work is : filling trays with peat, sawing, small plants transplanting in trays, sortering older plants in trays, move plants from the freezer for delivering, picking berries, cutting raspberries- and strawberry plants, watering, weed cleaning, grass cutting -trimming. and etc.

The nursery is in the south part of the country. The village is Reykholt. It
is very near the hot spring Geysir and the waterfall Gullfoss. Selfoss is 50
km away and Reykjavík is 100 km away. One hour drive to Reykjavík.
You can look to internet. www.travelnet.is  South Iceland, Reykholt, Biskupstungur.

 

The students live in apartment in the nursery, two and two students in each
room. The rent is 100 Euros pr. month, every thing included (also internet),
but they take care of cooking and buying own food. Students can
borrow a car for shopping and traveling.
All employees have insurance at work.
In the nursery are 5 - 6 all year around workers and 10 - 15 summer workers.
The nursery is total 7.000 m2 greenhouses.

Don't hesitate asking if you have some questions.

Best regards,
Hólmfríður,
gardkvistar(at)simnet.is
facebook : gardyrkjustodin kvistar
Instagram : kvistar.is

Koskinivan tila etsii harjoittelijaa

Kahden robotin kehittyvä lypsykarjatilalla Rantsilassa on harjoittelupaikka tarjolla aikaisempaa kokemusta omaavalle opiskelijalle. Kansainvälinen ja korkeatasoinen oppimisympäristö tuotos 12000 EKM, tehokkaasti hoidetussa pihatossa. 

Kysy reippaasti lisätietoa: Jukka Ojantakanen puh. 040-7384375. ojantakanen(at)hotmail.com

Lue lisää Koskinivan tilasta

Pentik Kartano  Posiolla hakee harjoittelijaa

Pentik Kartano on kulttuurin ja hyvinoinnin keskus Posion Timisjärvellä. Kesäisin Kartanossa toimii kahvila sekä järjestämme erilaisia tapahtumia ja kursseja. Luonnonyrttien keruu ja tuotteistus ovat uusin osaamisalueemme. Viime kesänä täällä vieraili n. 5000 kävijää. Lue lisää Pentik Kartanosta https://www.pentik.com/fi/pentik-kartano .

Reippaille tekijöille olisi tarjolla harjoittelupaikkoja ensi kesänä. Alkukesälle meillä on tiedossa jo harjoittelijat, mutta heinä-elokuulle otamme vielä 1-2 harjoittelijaa.  

Työnkuvaan kuuluu yrttien keruu, kuivaus ja jatkojalostus, yrttitarhan ja kasvihuoneen hoito, eläinten hoito (kanoja ja lampaita) ja tilan yleisestä siisteydestä huolehtiminen. Tilalla toimii kahvila koko kesän ja kiireen yllättäessä kahvilan tytöt saattavat tarvia apua kahvilassa tai opastettujen kierrosten pitämisessä. 

 Harjoittelijoille tarjoamme majoituksen ja lounastarvikkeet. 

 Harjoittelijoilta odotamme:

  • aktiivista ja positiivista asennetta
  •  pitkäjänteisyyttä
  •  maastokelpoisuutta
  • mielellään B-ajokortti
  • kokemus yrteistä plussaa, mutta ei pakollista

 Kysymykset ja vapaamuotoiset hakemukset voi laittaa osoitteeseen inga.kosunen(at)pentik.com.

  Ystävällisin terveisin,

 Inga Kosunen


Agripiha etsii työntekijöitä

Kuulemma jossain jo ihmetellään, miksi meillä on työpaikka aina vain auki. Se johtuu kahdesta asiasta: 
1.) Ammattitaitoisten työnhakijoiden puute. Meille ei riitä, että on joskus mummolassa 80-luvulla ajanut traktoria tai että olisi kiva rapsutella lehmiä. Täytyy osata ajaa nykyaikaisia koneita ja hoitaa navettatyöt. Hommiin kyllä opetetaan, mutta vähintään perusvalmiudet on oltava, koska kysymys on lopulta itsenäisesti tehtävästä asiakastyöstä erityyppisillä maatiloilla.
2.) Työvoimantarve meillä kasvaa koko ajan. Olemme 1,5 vuoden aikana palkanneet kolme työntekijää, mutta emme vielä tälläkään hetkellä pysty ottamaan kaikkia halukkaita asiakkaiksemme. 
Jos siis olet kokenut maatalousalan ammattilainen, koet paloa koneurakointiin ja / tai (liha)karjanhoitoon (osaat silti myös näppärästi ajaa traktoria!), niin ilmianna itsesi meille! 

22.8.2018

________________________________________________________________________

Pohjolan Aines Oy etsii kausityöntekijöitä

 

Pohjolan Aines Oy on erikoistunut Pohjolan Perunan Oy:n sivuvirtojen kierrättämiseen. Palkkaamme kausityöntekijöitä aluksi kesän ajaksi, opintosuunnasta riippuen on mahdollisuus myös opinnäytetyön tekemiseen sekä mahdollisesti muihin lyhyempiin työskentelyjaksoihin.
Työ on monipuolista vedenkäsittelylaitoksen hoitoa, sisältäen mm. prosessin ohjaus, näytteenotto ja analysointi sekä satunnaisesti kunnossapidollisia töitä.
Työpaikka sijaitsee Vihannissa, oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi. Pohjolan Perunan tehtaan läheisyydessä on myös mahdollisuus edulliselle asunnolle kesän ajaksi. Tehtävän palkkaus on opintopisteiden mukainen taulukkopalkkaus.

 

Lisätietoja: Jouni Apila, jouni.apila(at)pohjolanperuna.fi, 0500-784 669. Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse!

 

___________________________________________________________________________________________________

Suomen siemenperunakeskuksella (SPK Oy) harjoittelupaikkoja

Suomen siemenperunakeskus etsii harjoittelijoita huhti-lokakuun ajaksi terveen siemenperunatuotannon parissa.

Lisätietoja: Hilkka Ojanperä, puh. 044 5615800, hilkka.ojanpera(at)spk.fi

www.spk.fi

Harjoittelupaikkana SPK Oy.pdf

Harjoittelu ProAgriassa

Paras tapa oppia on käytännön harjoittelu. ProAgria tarjoaa harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille. Työskentely ProAgriassa antaa mahdollisuuden soveltaa koulussa opittua käytäntöön. Harjoittelupaikka voi tuoda myös pysyvän työpaikan ProAgriassa. 

ProAgria työnantajana


NautaRyytilä Oy etsii harjoittelijaa

Tilalla on n. 100 emolehmää + niiden vasikat + loppukasvatus, yhteensä pääluku n.6000. Tila hakee naudanlihan kasvatusesta kiinnotunutta mieluimmin pariskuntaa. Tilalla on Siikajoenkylän keskustaajamassa nykyajan mukavuuksin omakotitalo, n. 2km tilalta. Tila tulee myyntiin näillä näkymin 2-3 v. kuluttua eli lunastusmahdollisuus on olemassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja:

Erkki Penttilä, puh. +358500583649, erkki.penttila(at)kotinet.com

Mty Luukisen tila

Etsii harjoittelijaa.

Tilalla on 40 lehmän uusi parsinavetta ja  80ha peltoa. Tila Limingassa.

Ajankohta: Milloin vain

Yhteydenotto:

Hanna Luukinen 045 679 1104

hannaluukinen (at) hotmail.com


Kahden robotin lypsykarjatila etsii harjoittelijaa 

Tornion Arpelassa sijaitsevalle lypsykarjatilalle otetaan harjoittelijoita. Tilalla on vuonna 2009 valmistunut kahden robotin pihattonavetta. 

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja: Aki Kangas, puh. 0400 299699, at.kangas(at)gmail.com
 

Harjoittelupaikka lypsykarjatilalla

Tilallamme on 40 lehmän lypsykarjatila, sonnivasikat lähtevät välitykseen ja hiehot kasvatamme itse. Pelloilla viljellään ainoastaan nurmea omaan käyttöön ja työt teemme valtaosin itse. Esimerkiksi kyntö, kasvinsuojelu, niitto ja osa rehunteosta on  ulkoistettu. Harjoittelijalla on mahdollisuus majoittua yläkerrassa olevaan huoneeseen. Työhön opastetaan

Ota yhteyttä: Elina Ja Jouni Mastokangas, puh. 044 5372679

Törmälänperäntie 15a, 92910 Tavastkenkä

Metsäkeskuksen avoimet työ- ja harjoittelupaikat

Katso Metsäkeskuksen avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja 

Harjoittelupaikka sika- ja viljatilalla

Kiuruvedellä sijaitsevalla maatilalla kasvatetaan sikoja ja viljellään viljaa. Tilalla on v. 2014 valmistunut emakkosikala ja 400-500 sian lihasikala. Peltoalaa on viljelyssä 136 ha. Tila teurastaa ja jatkojalostaa kasvattamansa lihan itse tilan yhteydessä toimivien itsenäisten yritysten, Remeskylän kotilihan sekä -palvin kautta. Remeskylän kotiliha myy tuorelihaa ja Remeskylän palvi toimii jalosteiden tekijänä ja myyjänä. 

Lisätietoa harjoittelupaikasta: Heikki 0400-171 950

Katso lisätietoja tilasta yrityksen nettisivuilta

Harjoittelupaikka Huutolan tilalla

Tilalla on robotillinen lehmiä pihatossa ja nurmea tuotannossa 86 ha. Lisäksi tilalla on biokaasulaitos, joka tuottaa valtaosan tilakeskuksen käyttämästä sähköstä ja kaiken lämmön. Lisätietoa löydät Huutolan tilan Facebookista tai nettisivuilta: https://www.facebook.com/Huutolantila/  tai www.huutolantila.fi 

Ota yhteyttä Marja Riittaan tai Markus Moilaseen, Marja Riitta puh. 0405859701  tai Markus puh. 0407531764.

Katso myös kuva-animaatio tilalta

Vimparin oriasema/ravitalli etsii harjoittelijoita

Muhoksella sijaitsevat Vimparin Tallit tarjoaa ravivalmennusta, varsojen ajo-opetusta, vuokrattavia tallipaikkoja täyshoidolla, sekä oriaseman palvelut ravi- ja ratsutammoille. Oriasema on Suomen pohjoisin. Lisätietoja ravitallista ja oriasemasta yrityksen nettisivuilta: http://vimparintalli.fi/

Mikäli harjoittelupaikka monipuolisen hevostoiminnan parissa kiinnostaa, ota yhteyttä Ari Vimpariin puh. 0400 38 06 01

MTY Lamberg etsii harjoittelijaa

MTY Lamberg on n. 75 lypsävän maitotila Oulussa. Tilalla on 2013 valmistunut lypsyasemallinen pihattonavetta.

Kysy lisää harjoittelupaikasta Tarja Lambergilta puh. 040 1743564  

Lambergin tilaan voit tutustua myös näiden videoiden välityksellä: 

https://www.youtube.com/watch?v=RJ1wGh8u9A4&list=PLQEe4e8lWgu2UP4vqekFdQ3FSPWWoJ2qN&index=20

https://www.youtube.com/watch?v=mM2fdIZ-sUg&index=21&list=PLQEe4e8lWgu2UP4vqekFdQ3FSPWWoJ2qN

https://www.youtube.com/watch?v=3s_xC-mpIWE&index=22&list=PLQEe4e8lWgu2UP4vqekFdQ3FSPWWoJ2qN

Kitkan Herkku Oy etsii harjoittelijoita

Etsimme harjoittelijaa avustamaan yhtiön toimitusjohtajaa yhtiön kehittämisessä sekä kirjanpidossa, mutta töitä voi olla ajoittain myös jakelun sekä tuotteiden valmistuksen parissa.

Harjoittelu tapahtuu Kuusamossa yhtiön uusissa vuonna 2011 valmistuneissa tiloissa. Asumisjärjestelyt hoitaa harjoittelija itse.

Hakijalta edellytetään ajokorttia, hygienipassia, perustason atk-osaamista sekä hyviä kommunikointitaitoja.
Reipas asenne tekemiseen sekä kokemus pk-yhtiön kehittämisestä katsotaan eduksi.

Haastattelut järjestyvät viikon jokaisena päivänä, kunhan sopii ajan etukäteen (soittamalla tavoittaa parhaiten).

Ystävällisin Terveisin,

Juuso Käkelä
Kitkan Herkku Oy
Purnuntie 2
93600 Kuusamo
P. 040 544 8665

www.kitkanherkku.fi

Tarjolla opinnäytetyön aihe: Marjojen osmoottinen kuivaus

 

Marjojen osmoottinen kuivaus tehdään liottamalla eri tavoin esikäsiteltyjä marjoja vahvassa sokeriliuoksessa, jonka ansiosta marjoissa oleva neste pyrkii siirtymään osmoosin periaatteen mukaisesta laihemmasta liuoksesta väkevämpään liuokseen. Liotuksen jälkeen marjat siivilöidään ja kuivataan normaalikuivurissa.
Esimerkkinä osmoosikuivauksesta ovat mm. kanadalaiset karpalot, joita saamme ostaa kaupasta. Niihin on tosin jätetty älyttömästi sokeria. Prosessissa voidaan kyllä päästä sokerista eroon.

 

Tehtävä sisältää laboratoriokokeita ja testejä erilaisista esikäsittelyistä ja erilaisissa sokeriliuoksissa liottamisesta. Edellyttää kohtalaisen hyvää englanninkielen taitoa, koska menetelmän kehittäminen vaatii ulkomaiseen kirjallisuuteen tutustumista. Tavoitteena on saada reseptejä eri marjojen kuivaukseen (esim. karpalo, puolukka, pihlajanmarja, viinimarjat).
Opinnäytetyöntekijälle on mahdollista maksaa palkkio työn tekemisestä. Työ voi alkaa lähiaikoina sopimuksen mukaan.

 

Jaana Väisänen
Oamk/Ouas Natural Resources
phone +358 40 6317154
https://tki.centria.fi/project/morenpbiz/7479/7479/7479
https://virtaaluonnosta.wordpress.com