Avoimia harjoittelu- tai työpaikkoja

Puuttuuko sinulta vielä harjoittelupaikka tai opintopisteitä? 

Tämän kesän poikkeuksellisen tilanteen takia maatiloilla ja puutarhoilla tarvitaan opiskelijoiden ym. apua.  Ole aktiivinen ja hakeudu auttamaan lähiseudun tiloja ja saat samalla joko harjoittelun tai opintoja hyväksiluettua. Harjoitteluksi hyväksytään kaikki maa-, metsä- ja puutarhatilojen työ, myös lyhyempinä pätkinä. Työt voit jälkikäteen hyväksyttää harjoitteluun hyväksiluvun kautta, mutta muista pyytää työtodistus. Huolehdi myös, että työnantajallasi on vakuutusturvasi kunnossa.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi  mm. seuraavien sivustojen kautta:

https://www.xn--titsuomesta-n8a5u.fi//
 https://toihintilalle.fi/ 
https://www.maatilalle.fi/

 9.4.2020


Metsästä monituotebisnestä -hanke hakee lisäresurssia kevään toimintaan

Hanke on Suomen metsäkeskuksen hallinnoima, kumppanina Oulun 4H, EU Maaseuturahasto rahoittaa

Ostopalvelu: Some-virtuoosi haussa!

Etsimme sinua, innokasta some-viestijää jakamaan tietoa ja kokemuksia metsien luonnontuotteista. Tiedottamista varten tulisit ottamaan selvää eri luonnontuotteiden poimijoista, keruuketjuista sekä käytöstä. Odotamme innokasta asennetta, tavoitteellista ja aktiivista viestintää some-kanavia hyödyntäen (Instagram, YouTube ja Facebook ym.).  Viestinnässäsi toisit esille luonnontuotteisiin liittyvää toimintaa, mielikuvia ja lisätienestin mahdollisuudet. Tulisit olemaan mukana kehittämässä (näin korona-ajan innoittamana kenties uusienkin) poimijaporukoiden ohjaamista, keruuta ja organisointia kevään ja alkukesän aikana.

Tavoitteet: erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten sekä perheiden aktivointi luonnontuotteiden maailmaan Some-kanavia hyödyntäen. Odotetaan mm. erilaisia videoita, postauksia, haastatteluja, kuvia, tietoiskuja käyttäen. Sitoutuisit tuottamaan some-postauksia kuvien kanssa n. 3/viikko. Sekä saisimme käyttöömme vähintään 6 videohaastattelua ja 3 videon muodossa olevaa tietoiskua.

Sinä saat meiltä monipuolisen työkaveriverkoston tueksi ja avuksesi, saat roppakaupalla kokemusta!

Työpanos huhti-kesäkuussa 2020 (maksimi 150 tuntia). Hyvä jos sinulla on auto käytössä ja voit tarvittaessa mennä omatoimisestikin maastoon.

Teet tämän yrittäjäpohjalta, laita tarjous työstäsi (euroa/tunti) ja arvio matkakuluista. Kerro lyhyesti ideoistasi, toimintatavastasi ja aiemmasta kokemuksestasi. Sinulla tulee olla omat työvälineet.

Tarjoukset viimeistään torstaina 23.4.2020 raili.hokajarvi(et)metsakeskus.fi

Lisätiedot: Raili Hokajärvi puhelin 050-475 4144 raili.hokajarvi(et)metsakeskus.fi tai Miia Konttinen puhelin 040 080 9938 miia.konttinen(et)4h.fi

raili.jpg

 9.4.2020

Kpedu Kannuksen yksikköön haetaan kahta maatalousteknologian osaajaa 

Kpedulla Kannuksessa on kaksi opettajan paikkaa auki. Maatalousteknologian huipputiimiin pääsee nyt mukaan. Hae meille ja tule tekemään tulevaisuuden osaajia kestävään tulevaisuuteen!

Lue tarkemmin tehtävistä: 
Maatalousteknologian opettaja
Maatalousteknologian ja automaation opettaja                            9.4.2020

Harjoittelu-/Kesätyöpaikka


Laitisen Tilalla, 290 emakon porsastuotantosikalassa Utajärvellä on tarjolla harjoittelu-/kesätyöpaikka. Tilallamme on Atria Perhetila- status ja tuotamme antibioottivapaita porsaita. Tuottamamme porsaat kasvatetaan tilalla 30 kiloon saakka, jonka jälkeen ne lähtevät jatkokasvatukseen toiseen sikalaan. Tilallamme työskentelee yrittäjäperheen lisäksi kaksi ulkopuolista työntekijää, joista toinen on suomalainen ja toinen ukrainalainen. Työntekijät ovat vakituisia ja ovat työskennelleet tilallamme jo useita vuosia.

Opeteltavat asiat:

- Sikalatyön perusteet
- Eläinten käsittely
- Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen ja olosuhteiden hallinta
- Kaikki eri tuotannon vaiheet ja työskentely eri osastoilla:
      - Porsitusosasto
      - Välikasvattamo
      - Tiineytys- ja joutilasosasto
- Ulkoinen ja sisäinen bioturvallisuus
- Sikalan tuotannon hallinta
- Ongelmanratkaisukyky
- Eläinten ruokinta
- Oma-aloitteisuus ja itsenäinen työnteko

Odotamme sinulta reipasta otetta, avointa mieltä ja englannin kielen perusosaamista. Vaatimuksena myös kulkuneuvoon oikeuttava ajokortti, joka mahdollistaa omatoimisen kulkemisen sikalalle. Sikalasta löytyy nykyaikaiset pukuhuoneet ja peseytymismahdollisuudet. Sikalatyö on fyysistä. Viikoittainen työaika 37,5 tuntia. Palkkaus sopimuksen mukaan. Tarvittaessa avustetaan asunnon etsimisessä. Harjoittelun jälkeen on mahdollista työllistyä pidempään työsuhteeseen.

Harjoittelu voidaan aloittaa sopimuksen mukaan jo lähiaikoina ja sen toivotaan kestävän loppukesään/syksyyn.

Ystävällisin terveisin,

Arttu Laitinen
Utajärvi
+358443134851
aprakka(at)outlook.com                                                                                                               24.3.2020

Avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja NHK:lla 

Meillä on kesätyöpaikka vailla tekijää Kempeleessä ja Joensuussa. NHK:lla pääset tutustumaan varaosamyyntiin maatalouskaupan edelläkävijän palveluksessa. Tarjoamme pääsyn rentoon ja nuorekkaaseen työyhteisöön, jonka kantava voima on tekemisen meininki.

Mikäli olet kiinnostunut tekniikasta ja maataloudesta, innokas oppimaan uutta, sosiaalinen ja ymmärrät jonkin verran englannin kieltä, laita hakemuksesi tulemaan.

Työn kesto 3-6 kuukautta.

Hakemukset ja lisätiedot: Tarvikemyyntipäällikkö Juha Pekkarinen, juha.pekkarinen(at)nhk.fi 043 211 0335

20.3.2020

Harjoittelupaikka luomulammastilalla Torniossa

Tarvitsemme harjoittelijan luomulammastilallemme Tornion Kukkolaan kesäkaudeksi 2020. Tila sijaitsee Kilpisjärvelle menevän tien varressa Kukkolankosken pohjoispuolella, noin 17 km Torniosta pohjoiseen. Tilalla on suomenlampaita, joita kasvatetaan pääosin lihantuotantoa varten. Rehuntuotannon lisäksi tilalla viljellään pienimuotoisesti luomuparsakaalia ja -naurista. Viljelypinta-alaa on noin 70 ha ja luonnonlaitumia ja maisemanhoitolaitumia noin 90 hehtaaria.

Harjoittelijan työtehtäviin kuuluu mm. lammaslaidunaitojen teko ja purku sekä eläinten ruokinnasta huolehtiminen laitumilla. Lisäksi harjoittelija osallistuu vihannesviljelyn töihin ja nurmirehujen korjuuseen.
Tehtävässä tarvitaan ajokorttia. Kokemus traktoritöistä katsotaan eduksi. Englanninkielen taidosta on myös apua, koska meillä käy usein ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä 2-4 viikon työkeikoilla. Maksamme palkkaa TES:in mukaisesti. Asuminen tilalla järjestyy. Aloitus sopimuksen mukaan.
 
Lisätietoja Jaana Väisäselta p. 040 738 4924 ja Petri Leinoselta. p. 040 5818477.
Facebook: https://www.facebook.com/kukkolankosken/ 
Alla harjurien selfie:
kukkola.png                              27.02.20


Biometa Finland Oy etsii harjoittelijaa

Biometa Finland Oy on kiertotalouteen pohjautuvien teknologia- ja palveluliiketoiminnan ratkaisujen tarjoaja. Yrityksen päätuotteita ovat tuotannossa syntyneiden orgaanisten sivuvirtojen käsittelyyn tarkoitetut maatilakokoluokan biotuotelaitokset ja palvelukonseptit. 

Harjoittelijana tehtävänäsi on jalostaa Biometan tutkimustietoa (nestejae, kuivajae, peltotestien tulokset, kuivike, hiilisidonta) ja yhdistää ne olemassa olevaan tietoon. Tietoa keräät mahdollisesti suoraan asiakkaalta ja/tai julkisista lähteistä ja tuotat niistä lisäarvoa eri sidosryhmille. Tulet huomaamaan, että kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeää ja liiketaloudelliset perusteet tulee ottaa toiminnassa huomioon. Olet mukana Biometan tiimissä kehittämässä toimintaa ja markkinoimassa yritystä. Voit tehdä joustavasti töitä etänä ja suunnitella vaikka seuraavaa Facebook-päivitystä kotisohvalta. Sinulla on joustavat työajat ja digitaaliset työkalut. Riippuen tilanteestasi voimme miettiä työharjoittelua tai esimerkiksi osa-aikatyötä. Työt alkavat heti sopivan/sopivien henkilöiden löydyttyä. Oma-aloitteinen ja yrittäjähenkinen henkilö pärjää tehtävässä erinomaisesti.

Harjoittelu on palkallista. Työaika on 3 htkk. Tehtävä alkaa niin pian kuin mahdollista ja jatkuu kesäkuun loppuun saakka sopimuksen ja työtehtävien mukaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerro itsestäsi ja osaamisestasi tai lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 25.2.2020 mennessä.
 
Yhteydenotot Jari Karvonen 040 752 2126, jari.karvonen(at)biometa.fi
                                                                                                                                          20.02.20

VikingGenetics hakee harjoittelijaa kesäksi 2020 Hollolaan

Maaseutualan asiantuntijaharjoittelupaikka avoinna VikingGeneticsillä, Hollolassa. Jos kiinnostuit, toimita hakemuksesi ja CV (englanniksi) sähköpostitse: application(at)vikinggenetics.com 15.3. mennessä.

Mahdollinen työhaastattelu tehdään Englannin kielellä.

viking.jpg

19.02.20

Harjoittelijalle paikka maitotilalla Kalajoella

Maatila Manninen tarjoaa harjoittelupaikkaa kesälle 2020. Tilalla on vuonna 2019 syksyllä valmistunut kahden robotin Robora-navetta ja nuorkarja vanhassa navetassa.
 
Yritys: 
Maatila Manninen
Ouluntie 955
85100 Kalajoki
 
Yhteydenotot
Virpi Manninen p. 050 461 9575, 050 461 9580
virpi.manninen(at)omanetti.fi                                                                                                              17.02.20

Minustako maatalouslomittaja Haapavedelle?

haapavesikuva.jpg

Haapaveden paikallisyksikkö järjestää lomituksia Raahen, Oulaisten ja Haapaveden alueilla ja tarjoaa eri mittaisia, palkallisia työsuhteita alueensa kotieläintiloilla. Tilojen työmenetelmät poikkeavat alueella toisistaan paljon, joten monenlaisille osaajille on tarvetta ympäri vuoden. Halutuimpia loma-aikoja ovat koulujen loma-ajankohdat, jolloin lomittajatarve on suurimmillaan.
 
Maatalouslomittaja on tuotantoeläinten hoidon ammattilainen. Paikallisyksikön maatalouslomittaja on työsuhteessa paikallisyksikköön. Työnantajana paikallisyksikkö vastaa myös palveluksessaan olevan maatalouslomittajan työturvallisuudesta ja päättää maatalouslomittajan työvuoroista.
 
Paikallisyksikön palveluksessa olevan maatalouslomittajan työsuhteen ehtoja säätelee KVTES. Jos tarvitset tietoa maatalouslomittajan työsuhteen ehdoista, ota yhteyttä paikallisyksikköön tai kuntatyönantajaan.
 
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerro itsestäsi ja osaamisestasi tai lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi.

Haapaveden kaupunki, lomitustyönjohtajat 044 7591 319
maatalouslomitus(at)haapavesi.fi
                                                                                                                                    14.2.2020

Kankaan tila etsii harjoittelijaa

Kankaan Tila Oy sijaitsee Pyhännällä, Tavastkengän kylällä. Matkaa Oulusta on 130km etelään päin, Pyhännän keskustaan 13km. Tilaa hoitaa isäntä Jouni 36v ja emäntä Elina 35v, lisäksi mukana toiminnassa Eemeli 2v. Lehmät asuvat 2006 rakennetussa pihatossa. Lehmät lypsetään kaksi kertaa päivässä lypsyasemalla. Lehmiä on noin neljäkymmentä ja nuorkarjaa kolmekymmentä. Peltoa on n. 65 hehtaaria, josta kaikki nurmella. Peltotyöt tehdään suurimmalta osalta itse, urakointia käytetään kohtuullisesti.

Harjoittelijan työtehtäviin kuuluu kaikki eri maatilan työt. Meitä ei haittaa vaikka harjoittelijalla ei ole kokemusta, me opastamme ja perehdytämme työhön. Vaadimme vain, että harjoittelijalla on halu oppia ja tehdä kaikkia maatilan töitä sekä positiivinen asenne.

Tilallamme on majoitusmahdollisuus. 

Elina Mastokangas
0445372679
elina.mastokangas(at)gmail.com                                                      13.2.2020

4H-järjestö etsii harjoittelijoita

Tarjoamme 4H-yhdistyksissä ammattikorkeakouluille räätälöityjä harjoittelujaksoja opiskelijoille Ysit töihin -projektin toteuttamiseksi. Opiskelijat voivat olla mukana kehitystyössä harjoitteluiden ja opinnäytetöiden kautta. 4H kouluttaa opiskelijat tehtäviin (Ajokortti työelämään -kouluttajana toimiminen, yritysverkostojen luominen, yrityskumppanuuksien rakentaminen) sekä tarjoaa tuen harjoittelujakson aikana. Opiskelijoiden kouluttaminen ja perehdyttäminen tapahtuvat yhteistyössä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa.
 
Lue lisää
 
12.2.2020

Osaamisella tehoa – luomutuotannon koulutushanke hakee projektiharjoittelijaa

Osaamisella tehoa – luomutuotannon koulutushankkeen tavoitteena on kehittää kannattavaa ja luomumarkkinoiden tarpeita vastaavaa luomutuotantoa Pohjois-Pohjanmaalla. Hanke parantaa luomutuotanto-osaamista koulutusten avulla ja luo verkostoja, jotka edistävät hyviä tuotantotapoja. Kun luomuviljelyosaaminen kasvaa, lisääntyy luomutuotteiden määrä. Hankkeen hallinnoija on ProAgria Oulu ja Oamk on osatoteuttajana. Rahoittajana on Euroopan maaseuturahasto. Hanke alkoi 2019 ja jatkuu vuoden 2021 loppuun.  Lisätietoja hankkeesta: https://www.proagriaoulu.fi/fi/osaamisella-tehoa/

Hankkeeseen haetaan osa-aikaista projektiharjoittelijaa. Harjoittelu on palkallista.
Työaika on 2 htkk tai 304 tuntia. Tehtävä alkaa maalis-huhtikuussa ja jatkuu syksyyn – sopimuksen ja työtehtävien mukaan.
Työtehtäviin kuuluu projektipäällikön ohjauksessa:
  • luomutuotantoon verkkokoulutuskokonaisuuden suunnittelua ja rakentamista
  • koulutusmuotojen kehittämistä
  • koulutusten markkinointi ja hankeviestintä
Harjoittelu mahdollistaa aineiston keruun opinnäytetyötä varten.
Lähetä hakemuksesi 28.2.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen paula.syri(at)oamk.fi.  Laita viestiin yhteystietosi ja vapaamuotoinen hakemuksesi tehtävään.  Lisätietoa Paula Syriltä.
Työn toteutuminen edellyttää rekrytointiluvan saamista.

 7.2.2020

Harjoittelijaksi maitotilalle

Haemme harjoittelijaa kesäksi 2020 Kalajoella sijaitsevalle maitotilalle. Tilalla on vuonna 2016 valmistunut verhoseinäinen lypsyasema pihatto. Lypsylehmiä on n.65 ja lisäksi uudistuksessa tarvittava nuorkarja. Lypsy tapahtuu 2x8 takaa lypsyasemalla 2x päivässä. Ruokinta täysappeella traktorivetoisella apevaunulla. Karjan keskituotos 11500 EKM kg.

Peltoa on viljelyssä n. 125ha. Viljelykasveina nurmi, kevät- ja syysvilja ja kokoviljarehu. Valtaosa peltotöistä tehdään itse omalla kalustolla. Säilörehu tehdään tarkkuussilppurilla laakasiiloon ja aumaan. Vilja säilötään tuoreena laakasiiloon. Urakoitsija levittää osan lietteestä vetoletkulla. Urakoitsijoita käytetään tarvittaessa myös muihin töihin tilanteen niin vaatiessa.

Tilalla on mahdollista päästä tutustumaan monipuolisesti erilaisiin maitotilan navetta- ja peltotöihin. Tilan yrittäjäpariskunta on valmistunut agrologeiksi v.2011.

Yhteydenotot:

Timo Lankila 0440327663, timo.lankila(at)luukku.com                      30.1.2020

Työntekijä tai harjoittelija Kerttulan maatilalle

Haetaan harjoittelijaa/työntekijää perunatilalle Tyrnävälle toukokuun alusta lähtien. Harjoittelujakson kesto sovittavissa. Työtehtävinä kasvinviljelytilan toukotyöt sekä salaojitushankkeen eri vaiheet. Traktorin ajotaito välttämätön. Mahdollisuus majoittua tilalla. Ota yhteyttä: Sami Anttila 040 7585938 kerttulanmaatila(at)gmail.com 
                                                                                                                                                                                            30.1.2020 

Pysyykö kaira kädessä – Maanläheistä työtä tarjolla

Kaliumilla turvemaat tuottamaan -hanke etsii osa-aikaista projektityöntekijää. Työaika on kokonaisuudessaan n. 2 htkk ja ajoittuu touko-syyskuulle.

Työtehtäviin kuuluu osallistuminen yhteistyötiloilla toteutettavien kaliumlannoitustestausten järjestelyihin, peltohavainnointi, tulosten käsittely, tapahtumien järjestely sekä hankkeen markkinointi mm. somekanavien kautta.

Työ edellyttää matkustamista Pohjois-Pohjanmaan alueella, joten oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi. Työntekijältä toivotaan oma-aloitteisuutta, reipasta asennetta, joustavuutta sekä maaperän ja rehukasvintuotannon tuntemusta.

Työ tarjoaa mahdollisuuden myös opinnäytetyön aineiston keruuseen.

Kaliumilla turvemaat tuottamaan -hankkeen tavoitteena on aktivoida yrittäjiä havainnoimaan omien eloperäisten, viljelyssä olevien peltolohkojen kaliumtaloutta ja kasvukuntoa sekä ymmärtämään tasapainoisen ravinnetalouden monia etuja.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää 25.2.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: raija.suomela(at)oamk.fi
Työn toteutuminen edellyttää rekrytointiluvan saamista.
Lisätietoa hankkeesta löydät osoitteesta: www.oamk.fi/katu tai suoraan hankkeen työntekijöiltä:
 
Projektipäällikkö Raija Suomela
raija.suomela(at)oamk.fi, 040 6281 044
 
Projektityöntekijä Sally Sirviö
sally.sirvio(at)oamk.fi, 040 568 7108

Harjoittelija, Perunantutkimuslaitos PETLA

Perunantutkimuslaitos toimii Seinäjoen Ylistarossa ja harjoittaa perunan tuotantoon ja käsittelyyn liittyvää tutkimusta, neuvontaa, koulutusta ja julkaisutoimintaa. Tutkimusaiheita ovat mm. lajikkeet, lannoitus, kasvinsuojelu, muu viljelytekniikka ja viljelyn talous.

Etsimme kasvukaudeksi 2020 harjoittelijaa, jonka työtehtäviin kuuluu osallistua tutkimusten tekniseen toteuttamiseen yhdessä laitoksen kenttähenkilökunnan kanssa. Työ on monipuolista ja haastavaa. Harjoitteluaika on toukokuun alusta syyskuun loppuun (mahdollisuus jatkaa lokakuun loppuun).
 
Harjoittelijalta toivomme tarkkuutta, huolellisuutta ja vähintään T-korttia, ruotsinkielentaito luetaan eduksi. Perunanviljelykokemus ei ole välttämätön, mutta siitä on hyötyä. Oman auton käyttömahdollisuus on eduksi. Harjoittelun aikana on mahdollista majoittua tilalla. Jos sinua kiinnostaa tutustua tutkimustoimintaan, tässä on siihen oiva tilaisuus.

Toivomme vapaamuotoiset hakemukset 14.2. 2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen marjo.serenius(at)petla.fi


Haetaan harjoittelijaa Penttilän perunatilalle

Penttilän perunatila hakee työntekijää (toukokuu-lokakuu 2020).  Ruokaperunan viljelyyn ja pakkaamiseen liittyvät työtehtävät. Peltotyöt tehokkaalla kalustolla. Automatisoidun pakkaamon valvontatyöt. Muut työt sesongin mukaan. Traktorin ajotaito välttämätön, trukin ajotaito katsotaan eduksi. Mahdollisuus edulliseen asumiseen.

Yhteydenotot:
Anne Penttilä
anne.penttila(at)perunatila.fi
0407777890


Maitotilalle etsitään harjoittelijaa tai työntekijää

Yhden robotin maitotila Pyhäjoella etsii harjoittelijaa tai työntekijää. Tilalle on tulossa laajennus 2020, jolloin asennetaan toinen robotti. Harjoittelijalle on mahdollista järjestää asuminen.

Ota yhteyttä: 
Tarja Kestilä
Puh: 0401793171 

Maataloustyöntekijä 2 robotin maitotilalle Siikajoelle

Tarvitsemme maataloustyöntekijää 2 robotin maitotilalle Siikajoelle. Työtehtäviin kuuluu erilaiset konetyöt; kasvinviljelytyöt, kyntö, äestys, kivien keruu, karjanlannan levitys ja säilörehun teossa erilaiset työt, niittomurskaus, laakasiilolla rehuntiivistys pyöräkoneella, säilörehun paalausta ja paalien ajoa kasaan. Lisäksi muita konetöitä kuten salaojien huuhtelut, vesakkomurskaajalla ojanlaitojen murskaustyö. 
Eläinten hoidossa tarvitsemme apua lähinnä eläinten siirtotyöhön, tarvittaessa appeen tekoon ja muihin avustaviin töihin eläinten hoidossa.
 
Ota yhteyttä: 
Hilja Raappana
Revonlahdentie 1166
92320 Siikajoki
hilja.raappana(at)omanetti.fi
Takalon tila
puh. 0400-299936

Harjoittelupaikka luomuemolehmätilalla

Alakedon luomutila Muhoksella tarjoaa harjoittelupaikkaa emolehmä- ja kasvinviljelytilalla. Harjoittelussa mahdollisuus monipuolisiin maatilan töihin eläinten ja kasvintuotannon parissa. Harjoittelun ajankohta, palkkaus, päivän pituus, työtehtävät, osa-aikaisuus, jne. on kaikki tarvittaessa soviteltavissa.

Ota yhteyttä Veli-Jaakko Keräseen puh. 0400-642094 

Katso videoita Alakedon tilalta: 

https://www.youtube.com/watch?v=a_EkroOmAG0

https://www.youtube.com/watch?v=AKkz47mcN0Q

https://www.youtube.com/watch?v=9YaF7HDEn8Y&t=1s


Moderni, kolmen robotin lypsykarjatila etsii harjoittelijaa

Haapavedellä kolmen lypsyrobotin maitotilalle haetaan kesäksi reipasta harjoittelijaa ensisijaisesti navetattatöihin. Pitkälle automatisoidulla tilalla on laajennettu viime kesänä kahdesta robotista kolmeen. Hiehot ovat uudessa kylmäpihatossa ja vasikat vasikkalassa, jota ollaan laajentamassa ja uudistamassa. Konekalustoon on myös panostettu. Palkkaus on sovittavissa harjoittelijan osaamisen mukaan. 

Ota yhteyttä: Mikko Myllykoski puh. 041 4338387 


Harjoittelu lypsytilalla Tervolassa

Tilalla on 140 nautaa, joista n. 75 lypsylehmiä, yksi astutussonni ja loput nuorkarjaa. Metsää 180 ha, peltoa tällä hetkellä 145 ha ja mahdollisesti vuokrataan lopettavalta yhteistyötilalta 85 ha lisää.

SPV tehty 28.2.2019 ja tilalla työskentelee yrittäjäparin lisäksi emännän vanhemmat. Käytössä on kaksi parsinavettaa, joissa putkilypsy. Pienempi navetta vetää 28 lypsävää, ja tämän navetan hoitaa tilanhoitajaksi palkattu "vanha emäntä". Päänavetta on tilakeskuksen yhteydessä, 56 lypsypaikkaa ja kaikki nuorkarja on isommalla navetalla. Päänavettaa hoitaa uusi viljelijäpariskunta yhdessä "vanhan isännän " kanssa. Navettojen välimatka on noin 10 kilometriä.

Tilalla erillisruokinta, väkirehun jakaa sivunavetalla ihminen ja päätilalla sukkularuokkija. Karkearehu jaetaan molemmilla navetoilla pienkuormaajalla, päänavetalla apemikseri ( uusi laitos, opetellaan käyttöä).

Nuorkarja ja umpilehmät ovat erillisessä kylmäpihatossa, kesäisin kaikki yli puolen vuoden ikäiset eläimet laiduntaa aina kun kelit sallii. 

Rehunteko hoituu perhosniittokoneella ja noukinvaunuilla. Lisäksi paalataan kuivikkeita ja mahdollisesti kesäsyöttöön tulevaa rehua.

Tilalla tällä hetkellä 2 traktoria (Valtra ja Case), mahdollisesti tulee toinen Case yhteistyötilalta. Rehuaumat poljetetaan kaivinkoneella.

Tilalla asuu viljelijäpariskunta ja "vielä vanhempi emäntä" eli mummo, kahdessa asuinrakennuksessa. Tilalla on mahdollista asua (2 huonetta ja wc yläkerrassa tyhjänä). Kyläkeskukseen (kauppaan) matkaa 10 km, rautatieasemalle 7 km, lähin toimiva bussipysäkki 5 km. Iso kaupungit; Kemi 45 km, Tornio 50 km ja Rovaniemi 70 km.

Marjo Forsell (ja Mäntyranta Juho)
Forsellintie 34 a, 95300 Tervola
Puh. 040 844 9752 Marjo
Puh. 045 31 89 196 Juho
                                                                                                                                                                   25.4.2019

Tyynelän tila Joutsenossa

Tyynelän tila Joutsenossa, Etelä-Karjalassa, tarjoaa kasvukaudelle 2019 maatalousharjoittelumahdollisuuden yhdelle maatilalta kotoisin olevalle agrologiopiskelijalle, jolla on perustaidot kasvinviljelystä ja mahdollisuus järjestää majoitus omatoimisesti. Tarjoamme erittäin mielenkiintoisen ja opettavan harjoittelujakson keskittyen monipuoliseen ekologiseen kasvinviljelyyn sekä maan kasvukunnon korjaamiseen.

Lisätietoja Tyynelän tilasta ja harjoittelumahdollisuudesta

www.tyynelantila.fi, isanta(at)tyynelantila.fi

  Juuso Joona, Maan viljelijä, Agronomi

 juuso.joona(at)tyynelantila.fi, +358 50 3609632

@Maan_viljelija

 Tyynelän tila, Joutseno

www.tyynelantila.fi

Pdf-ilmoitus


Nursery training possibility for students.

 

Here is some information.

The time period for the work is from beginning of April until end of September.
Minimum for three month.
The work is 5 days in every week from 7.00 - 16.40 and every other weekend. 
The wages is 900 Euro pr. month.
I have a place for eight students.

The work is : filling trays with peat, sawing, small plants transplanting in trays, sortering older plants in trays, move plants from the freezer for delivering, picking berries, cutting raspberries- and strawberry plants, watering, weed cleaning, grass cutting -trimming. and etc.

The nursery is in the south part of the country. The village is Reykholt. It
is very near the hot spring Geysir and the waterfall Gullfoss. Selfoss is 50
km away and Reykjavík is 100 km away. One hour drive to Reykjavík.
You can look to internet. www.travelnet.is  South Iceland, Reykholt, Biskupstungur.

 

The students live in apartment in the nursery, two and two students in each
room. The rent is 100 Euros pr. month, every thing included (also internet),
but they take care of cooking and buying own food. Students can
borrow a car for shopping and traveling.
All employees have insurance at work.
In the nursery are 5 - 6 all year around workers and 10 - 15 summer workers.
The nursery is total 7.000 m2 greenhouses.

Don't hesitate asking if you have some questions.

Best regards,
Hólmfríður,
gardkvistar(at)simnet.is
facebook : gardyrkjustodin kvistar
Instagram : kvistar.is

Koskinivan tila etsii harjoittelijaa

Kahden robotin kehittyvä lypsykarjatilalla Rantsilassa on harjoittelupaikka tarjolla aikaisempaa kokemusta omaavalle opiskelijalle. Kansainvälinen ja korkeatasoinen oppimisympäristö tuotos 12000 EKM, tehokkaasti hoidetussa pihatossa. 

Kysy reippaasti lisätietoa: Jukka Ojantakanen puh. 040-7384375. ojantakanen(at)hotmail.com

Lue lisää Koskinivan tilasta

Pentik Kartano  Posiolla hakee harjoittelijaa

Pentik Kartano on kulttuurin ja hyvinoinnin keskus Posion Timisjärvellä. Kesäisin Kartanossa toimii kahvila sekä järjestämme erilaisia tapahtumia ja kursseja. Luonnonyrttien keruu ja tuotteistus ovat uusin osaamisalueemme. Viime kesänä täällä vieraili n. 5000 kävijää. Lue lisää Pentik Kartanosta https://www.pentik.com/fi/pentik-kartano .

Reippaille tekijöille olisi tarjolla harjoittelupaikkoja ensi kesänä. Alkukesälle meillä on tiedossa jo harjoittelijat, mutta heinä-elokuulle otamme vielä 1-2 harjoittelijaa.  

Työnkuvaan kuuluu yrttien keruu, kuivaus ja jatkojalostus, yrttitarhan ja kasvihuoneen hoito, eläinten hoito (kanoja ja lampaita) ja tilan yleisestä siisteydestä huolehtiminen. Tilalla toimii kahvila koko kesän ja kiireen yllättäessä kahvilan tytöt saattavat tarvia apua kahvilassa tai opastettujen kierrosten pitämisessä. 

 Harjoittelijoille tarjoamme majoituksen ja lounastarvikkeet. 

 Harjoittelijoilta odotamme:

  • aktiivista ja positiivista asennetta
  •  pitkäjänteisyyttä
  •  maastokelpoisuutta
  • mielellään B-ajokortti
  • kokemus yrteistä plussaa, mutta ei pakollista

 Kysymykset ja vapaamuotoiset hakemukset voi laittaa osoitteeseen inga.kosunen(at)pentik.com.

  Ystävällisin terveisin,

 Inga Kosunen


Agripiha etsii työntekijöitä

Kuulemma jossain jo ihmetellään, miksi meillä on työpaikka aina vain auki. Se johtuu kahdesta asiasta: 
1.) Ammattitaitoisten työnhakijoiden puute. Meille ei riitä, että on joskus mummolassa 80-luvulla ajanut traktoria tai että olisi kiva rapsutella lehmiä. Täytyy osata ajaa nykyaikaisia koneita ja hoitaa navettatyöt. Hommiin kyllä opetetaan, mutta vähintään perusvalmiudet on oltava, koska kysymys on lopulta itsenäisesti tehtävästä asiakastyöstä erityyppisillä maatiloilla.
2.) Työvoimantarve meillä kasvaa koko ajan. Olemme 1,5 vuoden aikana palkanneet kolme työntekijää, mutta emme vielä tälläkään hetkellä pysty ottamaan kaikkia halukkaita asiakkaiksemme. 
Jos siis olet kokenut maatalousalan ammattilainen, koet paloa koneurakointiin ja / tai (liha)karjanhoitoon (osaat silti myös näppärästi ajaa traktoria!), niin ilmianna itsesi meille! 

22.8.2018

Suomen siemenperunakeskuksella (SPK Oy) harjoittelupaikkoja

Suomen siemenperunakeskus etsii harjoittelijoita huhti-lokakuun ajaksi terveen siemenperunatuotannon parissa.

Lisätietoja: Hilkka Ojanperä, puh. 044 5615800, hilkka.ojanpera(at)spk.fi

www.spk.fi

Harjoittelupaikkana SPK Oy.pdf

Harjoittelu ProAgriassa

Paras tapa oppia on käytännön harjoittelu. ProAgria tarjoaa harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille. Työskentely ProAgriassa antaa mahdollisuuden soveltaa koulussa opittua käytäntöön. Harjoittelupaikka voi tuoda myös pysyvän työpaikan ProAgriassa. 

ProAgria työnantajana


NautaRyytilä Oy etsii harjoittelijaa

Tilalla on n. 100 emolehmää + niiden vasikat + loppukasvatus, yhteensä pääluku n.6000. Tila hakee naudanlihan kasvatusesta kiinnotunutta mieluimmin pariskuntaa. Tilalla on Siikajoenkylän keskustaajamassa nykyajan mukavuuksin omakotitalo, n. 2km tilalta. Tila tulee myyntiin näillä näkymin 2-3 v. kuluttua eli lunastusmahdollisuus on olemassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja:

Erkki Penttilä, puh. +358500583649, erkki.penttila(at)kotinet.com

Mty Luukisen tila

Etsii harjoittelijaa.

Tilalla on 40 lehmän uusi parsinavetta ja  80ha peltoa. Tila Limingassa.

Ajankohta: Milloin vain

Yhteydenotto:

Hanna Luukinen 045 679 1104

hannaluukinen (at) hotmail.com


Kahden robotin lypsykarjatila etsii harjoittelijaa 

Tornion Arpelassa sijaitsevalle lypsykarjatilalle otetaan harjoittelijoita. Tilalla on vuonna 2009 valmistunut kahden robotin pihattonavetta. 

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja: Aki Kangas, puh. 0400 299699, at.kangas(at)gmail.com
 

Harjoittelupaikka lypsykarjatilalla

Tilallamme on 40 lehmän lypsykarjatila, sonnivasikat lähtevät välitykseen ja hiehot kasvatamme itse. Pelloilla viljellään ainoastaan nurmea omaan käyttöön ja työt teemme valtaosin itse. Esimerkiksi kyntö, kasvinsuojelu, niitto ja osa rehunteosta on  ulkoistettu. Harjoittelijalla on mahdollisuus majoittua yläkerrassa olevaan huoneeseen. Työhön opastetaan

Ota yhteyttä: Elina Ja Jouni Mastokangas, puh. 044 5372679

Törmälänperäntie 15a, 92910 Tavastkenkä

Metsäkeskuksen avoimet työ- ja harjoittelupaikat

Katso Metsäkeskuksen avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja 

Harjoittelupaikka sika- ja viljatilalla

Kiuruvedellä sijaitsevalla maatilalla kasvatetaan sikoja ja viljellään viljaa. Tilalla on v. 2014 valmistunut emakkosikala ja 400-500 sian lihasikala. Peltoalaa on viljelyssä 136 ha. Tila teurastaa ja jatkojalostaa kasvattamansa lihan itse tilan yhteydessä toimivien itsenäisten yritysten, Remeskylän kotilihan sekä -palvin kautta. Remeskylän kotiliha myy tuorelihaa ja Remeskylän palvi toimii jalosteiden tekijänä ja myyjänä. 

Lisätietoa harjoittelupaikasta: Heikki 0400-171 950

Katso lisätietoja tilasta yrityksen nettisivuilta

Harjoittelupaikka Huutolan tilalla

Tilalla on robotillinen lehmiä pihatossa ja nurmea tuotannossa 86 ha. Lisäksi tilalla on biokaasulaitos, joka tuottaa valtaosan tilakeskuksen käyttämästä sähköstä ja kaiken lämmön. Lisätietoa löydät Huutolan tilan Facebookista tai nettisivuilta: https://www.facebook.com/Huutolantila/  tai www.huutolantila.fi 

Ota yhteyttä Marja Riittaan tai Markus Moilaseen, Marja Riitta puh. 0405859701  tai Markus puh. 0407531764.

Katso myös kuva-animaatio tilalta

Vimparin oriasema/ravitalli etsii harjoittelijoita

Muhoksella sijaitsevat Vimparin Tallit tarjoaa ravivalmennusta, varsojen ajo-opetusta, vuokrattavia tallipaikkoja täyshoidolla, sekä oriaseman palvelut ravi- ja ratsutammoille. Oriasema on Suomen pohjoisin. Lisätietoja ravitallista ja oriasemasta yrityksen nettisivuilta: http://vimparintalli.fi/

Mikäli harjoittelupaikka monipuolisen hevostoiminnan parissa kiinnostaa, ota yhteyttä Ari Vimpariin puh. 0400 38 06 01

MTY Lamberg etsii harjoittelijaa

MTY Lamberg on n. 75 lypsävän maitotila Oulussa. Tilalla on 2013 valmistunut lypsyasemallinen pihattonavetta.

Kysy lisää harjoittelupaikasta Tarja Lambergilta puh. 040 1743564  

Lambergin tilaan voit tutustua myös näiden videoiden välityksellä: 

https://www.youtube.com/watch?v=RJ1wGh8u9A4&list=PLQEe4e8lWgu2UP4vqekFdQ3FSPWWoJ2qN&index=20

https://www.youtube.com/watch?v=mM2fdIZ-sUg&index=21&list=PLQEe4e8lWgu2UP4vqekFdQ3FSPWWoJ2qN

https://www.youtube.com/watch?v=3s_xC-mpIWE&index=22&list=PLQEe4e8lWgu2UP4vqekFdQ3FSPWWoJ2qN

Kitkan Herkku Oy etsii harjoittelijoita

Etsimme harjoittelijaa avustamaan yhtiön toimitusjohtajaa yhtiön kehittämisessä sekä kirjanpidossa, mutta töitä voi olla ajoittain myös jakelun sekä tuotteiden valmistuksen parissa.

Harjoittelu tapahtuu Kuusamossa yhtiön uusissa vuonna 2011 valmistuneissa tiloissa. Asumisjärjestelyt hoitaa harjoittelija itse.

Hakijalta edellytetään ajokorttia, hygienipassia, perustason atk-osaamista sekä hyviä kommunikointitaitoja.
Reipas asenne tekemiseen sekä kokemus pk-yhtiön kehittämisestä katsotaan eduksi.

Haastattelut järjestyvät viikon jokaisena päivänä, kunhan sopii ajan etukäteen (soittamalla tavoittaa parhaiten).

Ystävällisin Terveisin,

Juuso Käkelä
Kitkan Herkku Oy
Purnuntie 2
93600 Kuusamo
P. 040 544 8665

www.kitkanherkku.fi