Luomukeruutuotanto ja luomukeruualueiden perustaminen

Suomalaisten keruutuotteiden ja luomukeruutuotteiden kysyntä kasvaa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tarjonnan kasvattaminen edellyttää luomuraaka-aineen saatavuuden kehittämistä, johon kuuluu olennaisena osana luomukeruualan laajentaminen.

Keruutuotteita ovat luonnonvaraisesti kasvavat kasvit ja niiden osat, joita voidaan kerätä joko jokamiehenoikeuksilla (marjat, sienet ja villiyrtit) tai maanomistajan luvalla (muun muassa kuusenkerkkä, koivunmahla ja mustikan lehti). Niitä hyödynnetään esimerkiksi elintarvike-, rehu-, kosmetiikka- ja lääketeollisuuden raaka-aineena, koristekäytössä sekä osana erilaisia palveluja. Villinä luonnossa kasvavia raaka-aineita ja niistä jalostettuja tuotteita ei voida markkinoida ja myydä luomuna, ellei keruualuetta ole liitetty luomuvalvontaan. 

Lue lisää ePOOKISTA

Arkisto

Jätteestä lisäarvoa ja uutta liiketoimintaa

Kiertotalouteen liittyvä liiketoiminta on Pohjois-Pohjanmaalla positiivisessa nousukierteessä. Uusista alan investoinneista…

Maaseutuyrittäjä; Kiinnostaako kansainvälisyys?

Vastaa kyselyyn maaseutuyritysten kansainvälistymisestä ja kiinnostuksesta parantaa kansainvälistymisvalmiuksia. Kyselyn tekevät…

Opiskelijaksi Oamkiin! Haku agrologi (AMK) ja agrologi (YAMK) opintoihin on auki 15.3.-5.4.

Haluatko suorittaa ammattikorkeakoulu- tai Master-tutkinnon ja opiskella maaseutualan asiantuntijaksi? Kevään yhteishaku on…

Ravinnekierrätyksen mallintamisesta käytännön lantalogistiikan tehostamiseen

LAURA -hanke (Lantaurakoitsijat ravinteiden kierrättäjiksi) tekee käytännönläheistä työtä pilottialueella lannanlevityksen ja…

Maitotilayrittäjä: Vastaa kyselyyn lypsylehmän hoidosta eri tuotosvaiheissa

Kyselyn on tarkoitus kartoittaa maitotilayrittäjien käytänteitä ja mielikuvia loppulypsykautta, umpeenpanoa, umpikautta ja…

Yritysten vajaakäyttöiset materiaali- ja energiaresurssit tehokkaaseen käyttöön

Oamk käynnistää hankkeen kiertotalouden edistämiseksi Pohjois-Pohjanmaalla. Teolliset symbioosit Pohjois-Pohjanmaalla (NOISS)…

Resurssien viisaampaa käyttöä maaseutuyrityksille

Oamkin koordinoimana käynnistyi alkusyksystä yhteishanke: BioPlanning, Resurssiviisas maatila – Biotalouden näkökulma.…

Reko Oulu

Reko lähiruokaryhmä alkaa kokoontua Oamkin Kotkantien kampuksen parkkipaikalla joka toinen perjantai

Biokaasulaitoksen toimintaedellytykset Pudasjärvellä

Oulun ja Lapin ammattikorkeakoulujen Maaseudun yrityssymbioosi-hankkeessa selvitettiin mitä mahdollisuuksia olisi perustaa…

Innovaatioseteli

Mikro- ja pk-yrittäjä haluatko kehittää toimintaasi? Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta ja innovatiivista osaamista…