Luomukeruutuotanto ja luomukeruualueiden perustaminen

Suomalaisten keruutuotteiden ja luomukeruutuotteiden kysyntä kasvaa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tarjonnan kasvattaminen edellyttää luomuraaka-aineen saatavuuden kehittämistä, johon kuuluu olennaisena osana luomukeruualan laajentaminen.

Keruutuotteita ovat luonnonvaraisesti kasvavat kasvit ja niiden osat, joita voidaan kerätä joko jokamiehenoikeuksilla (marjat, sienet ja villiyrtit) tai maanomistajan luvalla (muun muassa kuusenkerkkä, koivunmahla ja mustikan lehti). Niitä hyödynnetään esimerkiksi elintarvike-, rehu-, kosmetiikka- ja lääketeollisuuden raaka-aineena, koristekäytössä sekä osana erilaisia palveluja. Villinä luonnossa kasvavia raaka-aineita ja niistä jalostettuja tuotteita ei voida markkinoida ja myydä luomuna, ellei keruualuetta ole liitetty luomuvalvontaan. 

Lue lisää ePOOKISTA

Arkisto

Yhteisöpohjaiset aloitteet – katalysaattori kestävämpään yhteiskuntaan

Alueiden kehittäminen sekä hyvinvointi- ja ympäristöteot nojaavat entistä enemmän lähiyhteisöjen aktiivisuuteen. Myös Suomessa…

Aurinkosähkön soveltuvuus maitotilalle

Mikko Posion julkaisu ePookissa osoittaa aurinkoenergian käytön soveltuvuutta maitotiloille vertaamalla maitotilalla mitattua…

Akraamon sivut on avattu

Olemme avanneet palvelukeskus Akraamon sivut. Sivut ovat vielä kehittelyvaiheessa ja sivuilla olevaa tietoa täydennetään…

Harjoittelun kehittämistä yhteistyössä työpaikkojen kanssa - tavoitteena opiskelijoiden työllistyminen

Valmistuneiden työllistyminen on myös yksi kriteeri nykyisessä ammattikorkeakoulujen rahoitusmallissa. Tutkinnon suorittaneiden…

ICT:stä kilpailukykyä luontoyrittäjyyteen

EkoICT-hanke on tehnyt selvitystyötä ICT- ja ekosysteemipalveluyritysten yhteistyömahdollisuuksista vuoden 2014 aikana. Lue…