Lisätuloja metsänomistajalle pakurista

Pakurikäävän suosio jatkaa kasvuaan. Pakuria viedään erityisesti Aasian markkinoille, mutta luonnon pakurin saatavuus rajoittaa vientiä. Mikäli pakurin saatavuutta halutaan lisätä, tämä tarkoittaa pakurin puoliviljelyn lisäämistä. Pakurin puoliviljely sopii esimerkiksi heikkotuottoisiin turvemaiden hieskoivikoihin.

Lue koko artikkeli ePookista

 

Arkisto

BiotalousLeaderin videoita

Oulun Seudun BiotalousLeader hankkeen puitteissa on laitettu nettiin tilaisuuksiin liittyvää materiaalia. Asiantuntijana on Timo…

Lypsylehmä onnistuneesti tuotoskaudesta seuraavaan

Mahdollisimman suuri elinikäistuotos sekä terveet ja hyvinvoivat lehmät ovat useimpien maitotilojen tärkeimpiä tavoitteita.…

Jätteestä lisäarvoa ja uutta liiketoimintaa

Kiertotalouteen liittyvä liiketoiminta on Pohjois-Pohjanmaalla positiivisessa nousukierteessä. Uusista alan investoinneista…

Maaseutuyrittäjä; Kiinnostaako kansainvälisyys?

Vastaa kyselyyn maaseutuyritysten kansainvälistymisestä ja kiinnostuksesta parantaa kansainvälistymisvalmiuksia. Kyselyn tekevät…

Opiskelijaksi Oamkiin! Haku agrologi (AMK) ja agrologi (YAMK) opintoihin on auki 15.3.-5.4.

Haluatko suorittaa ammattikorkeakoulu- tai Master-tutkinnon ja opiskella maaseutualan asiantuntijaksi? Kevään yhteishaku on…

Ravinnekierrätyksen mallintamisesta käytännön lantalogistiikan tehostamiseen

LAURA -hanke (Lantaurakoitsijat ravinteiden kierrättäjiksi) tekee käytännönläheistä työtä pilottialueella lannanlevityksen ja…

Maitotilayrittäjä: Vastaa kyselyyn lypsylehmän hoidosta eri tuotosvaiheissa

Kyselyn on tarkoitus kartoittaa maitotilayrittäjien käytänteitä ja mielikuvia loppulypsykautta, umpeenpanoa, umpikautta ja…

Yritysten vajaakäyttöiset materiaali- ja energiaresurssit tehokkaaseen käyttöön

Oamk käynnistää hankkeen kiertotalouden edistämiseksi Pohjois-Pohjanmaalla. Teolliset symbioosit Pohjois-Pohjanmaalla (NOISS)…

Resurssien viisaampaa käyttöä maaseutuyrityksille

Oamkin koordinoimana käynnistyi alkusyksystä yhteishanke: BioPlanning, Resurssiviisas maatila – Biotalouden näkökulma.…

Reko Oulu

Reko lähiruokaryhmä alkaa kokoontua Oamkin Kotkantien kampuksen parkkipaikalla joka toinen perjantai