Akraamo – Pohjoisen maaseudun kehittäjä

Tarvitsetko apua yrityksesi arjessa tai liiketoimintasi kehittämisessä? Ota yhteyttä Akraamoon, alkutuottajien ja maaseutuyrittäjien monipuoliseen oppimis- ja palvelukeskukseen Pohjois-Pohjanmaalla. Välitämme tietoa ja tarjoamme sinulle luonnonvara-alaan liittyviä palveluja. Akraamo on Oulun ammattikorkeakoulun ylläpitämää toimintaa, joka kytkeytyy vahvasti Oamkin luonnonvara-alan opetukseen. 

Oppimis- ja palvelukeskuksen sivustolta löydät tietoa biotaloudesta Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun ammattikorkeakoulun ja muidenkin tarjoamia palveluita kootaan Palveluita-sivuille. Tutkimusta ja kehitystä -sivuilla voit tutustua muun muassa oppimis- ja palvelukeskuksen toimialaan liittyviin hankkeisiin ja hakea hankkeellesi yhteistyökumppaneita. Tutustu myös ideapankkiin ja muista ilmoittaa tapahtumasi kalenteriimme.

Uskalla ottaa yhteyttä, mikäli mielessäsi on palvelutarve, kehittämisidea tai haluat antaa palautetta oppimis- ja palvelukeskuksen toiminnasta ja tästä sivustosta. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse, lomakkeella tai ideapankin kautta.

Ajankohtaista

Yhteistyöllä luodaan maaseudulle tulevaisuus

20.09.2016

Maaseudulla menestytään yhteistyöllä. Alueeltamme löytyy useita esimerkkejä maatalousyrittäjien yhteistyöstä (konerenkaat, yhteisnavetat, yhteisyritykset), maaseutuyritysten ja yrittäjien sekä yhteisöjen välisistä yhteistyöstä sekä erilaisten organisaatioiden välisestä yhteistyöstä. Yhteistyöhön kannustavat muun muassa laaja-alaiset suunnittelutarpeet, riskien hallinta, jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat sekä yrittäjyydessä osaaminen, työnjako ja olennaiseen keskittymisen tarve. Maaseudulla on tulevaisuus – seminaari kokoaa yhteen yhteistyöstä kiinnostuneet maatalous- ja maaseutuyrittäjät, maaseudulla toimivat organisaatiot ja yhteisöt sekä viranomaiset ja rahoittajat.

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan bioenergiahankekartoitus

15.09.2016

Hankkeen tavoitteena on selvittää bioenergia-alan toimijoiden näkemys alan liiketoimintaa edistävistä kehittämistarpeista. Tämän pohjalta valmistellaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastoon (Maaseuturahasto) jätettävä hankesuunnitelma laajaan Pohjois-Suomessa toteutettavaan bioenergiahankkeeseen.

Tuottava Pohjalainen Naudanlihantuotanto -hankkeen tuotantosuuntakohtaiset pienryhmät aloittavat toimintansa eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata

15.09.2016

Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten alueella toteutettavan hankkeen päätavoitteina on turvata edellytykset naudanlihaa tuottavien tilojen jatkuvuudelle, parantaa kotimaisen naudanlihan tuotannon kilpailukykyä kokonaisuutena ja varmistaa korkealaatuisen kotimaisen naudanlihan saatavuus kuluttajille myös ensi vuosikymmenellä. Pääkohderyhmänä on kaikki hankealueen maitorotuisten nautojen kasvatukseen erikoistuneet tilat, mutta myös muut lihanautatilat.

Lisää ajankohtaistiedotteita

Blogit

Sustainable Pesticide Use - Why and How?

16.9.2016
 The title above was the title of the final presentation I prepared with my international team when participating i…
Lue

Rennon meiningin Irlanti

16.9.2016
  Olin viime kesän Irlannissa työharjoittelussa kolmen kuukauden ajan. Tein työharjoittelun pienell&…
Lue

Uuden-Seelannin harjoittelun loppusuora

22.8.2016
Sanotaan, että joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle. Se pitää kyll&a…
Lue

Harjoitteluni Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksella

12.8.2016
Pääsin ELY-keskukselle puoleksi vuodeksi harjoitteluun kesäkuun puolesta välistä alkaen. Niin s…
Lue

Mietteitä merten takaa

25.7.2016
Puoliväli jo häämöttää täällä Uudessa-Seelannissa – aika menee aivan …
Lue